We make serious games

Gamification, applied games and serious games are all terms that you have undoubtedly come across. They mean that games can serve a more serious goal than just entertainment. At Grendel Games we develop serious games that use the entertainment value of games to bring about a positive behavioral change.

De kracht van serious gaming

De belangrijkste eigenschap van serious games is dat ze zorgen voor gedragsverandering. Dit gebeurt door middel van de juiste motivatie of bewustwording. Zo heeft waterbedrijf Vitens de Water Battle ingezet om huishoudens bewust te maken van hun waterverbruik. Niet alleen was de game seriously entertaining, maar hij heeft ook nog eens gezorgd voor een waterbesparing van 7%!

Ook de zorg profiteert van de mogelijkheden van serious games. Underground zorgt ervoor dat chirurgen met plezier hun motorische vaardigheden oefenen, en Gryphon Rider zorgt ervoor dat kinderen enthousiast worden over hun revalidatie-oefeningen.

Op alle gebieden waar serious games worden ontwikkeld, worden vaak technologieën zoals VR (Virtual Reality), AR (Augmented Reality) en MR (Mixed Reality) gebruikt om de effectiviteit van de interventies te verhogen.

Wetenschappelijk gevalideerd

Tijdens de ontwikkeling van serious games betrekken we wetenschappers en domeinexperts om te testen of de game echt werkt. In het onderwijs is Garfield’s Count Me In ingezet voor kinderen in het speciaal basisonderwijs. Deze rekengame is gebaseerd op de leermethodiek ‘Het Rekenmuurtje’ en is speciaal ontworpen door onderwijsadviseurs. Samen met hen is een game gerealiseerd om kinderen die moeite hebben met rekenen te helpen.

Bekijk hoe de game Gryphon Rider in de praktijk is toegepast:

We doen het samen

Geen enkel vraagstuk of probleem is hetzelfde. Door 15 jaar voortdurende verbetering van onze methodiek is onze werkwijze daarop ingesteld. De dialoog tussen stakeholders in een project is hierbij erg belangrijk. We streven ernaar een goede relatie op te bouwen. Op deze manier wordt een samenwerkingssfeer gecreëerd waarin we elkaars creativiteit en input waarderen. Aan de hand van feedback van jou en het team voeren we veranderingen door. Zo sluit de ontwikkeling van het product beter aan op jouw wensen en die van de doelgroep.

Contact Tim Laning

Do you want to know more about the possibilities of serious games? Let's discuss what serious games can do for you:

Call: +31681565635
Message: Linkedin
or