Press kit - Underground

 

Ontwikkelaar Grendel Games
Release Date 8 januari 2015
Platform Nintendo Wii U
Prijs €19.99
Website undergroundthegame.com
Download Wii U Shop, Controller
Contact press@undergroundthegame.com

Omschrijving

Underground is een uitdagend en seriously entertaining puzzelspel door Grendel Games. Het award-winnende spel, wat speciaal gemaakt is voor de Nintendo Wii U, bevat een hartverwarmende verhaallijn over een klein meisje met de naam Sari en Sw4nk, haar butler robot vriend. Wanneer Sw4nk zijn werk niet goed genoeg doet stuurt Sari’s vader hem naar de mijnen om daar te werken. Tegen de wil van haar vader in gaat Sari hem proberen te bevrijden. Terwijl Sari en de robots door de ondergrondse grotten reizen komen ze in een wereld van problemen en is het aan jou om hen te helpen uit deze moeilijke situatie. Tijdens hun zoektocht naar veiligheid kom je uitdagende situaties tegen in vier unieke werelden; elk met hun eigen bedreigingen en kansen. Ontdek alle verschillende bouwstenen en bouw je weg naar de oppervlakte in dit charmante spel over vriendschap, robots en een klein meisje dat houdt van dansen.

Ontstaan

Het spel vindt zijn oorsprong in de medische wereld waar Underground momenteel wordt gebruikt om de laparoscopische motorische vaardigheden van chirurgen te trainen. Wat echt uniek is aan dit spel is dat het ontworpen is om een entertainmentproduct te zijn, maar ook een innovatief trainingsprogramma. Underground krijgt dit voor elkaar door een leuke ervaring aan al zijn spelers te bieden door een reeks spannende uitdagingen en een fascinerende verhaallijn.

De medische versie van het spel wordt geleverd met een set controllers die ontworpen zijn om de laparoscopische apparatuur en de operatiebeweging met een zeer hoge mate van nauwkeurigheid na te bootsen. Hoewel het een entertainment spel in hart en nieren is, nodigt Underground specialisten uit om het spel te spelen door een indrukwekkende ervaring in een fantasiewereld aan te bieden.

Kenmerken

  • Unieke en uitdagende gameplay met 2 robotarmen
  • Vrijheid om te ontdekken en je eigen weg uit de mijn te bouwen
  • Vier unieke werelden om doorheen te reizen, inclusief eindbazen
  • Extra moeilijkheidsgraad (voor spelers die van een uitdaging houden)
  • Ongelooflijke soundtrack uitgevoerd door een volledig orkest
  • Een speciaal ontworpen controller voor medische trainingen

Videos

De officiele Underground trailer op YouTube

Afbeeldingen

Awards

  • “Best Applied Game Design” – Dutch Game Awards, 19 november 2013
  • “Best Serious Game” – Dutch Game Awards, 19 november 2013